Projekter

Høsttema

Hvert efterår har vi et høsttema​

I 2018 var børnene fra børn og miljø, på en fælles tur til det økologiske landbrug Søris, som optakt til 14 dage med årets høsttema. På Søris høstede vi gulerødder og rødbeder, samt forskellige slags kål. Hjemme på institutionen blev der i dagene efter undersøgt og smagt på det hele og der blev syltet og henkogt gulerødder og rødbeder over bål. Ved den afsluttende høstfest for børnene og deres familier kunne man rive sin egen gulerodssalat, presse æblesaft i mosteriet, smage de hjemmesyltede lækkerier, lave sin egen rå æblekage, stege en kålpølse på bål og bage sit eget krydderurtebrød. Videre var der forskellige legeaktiviteter f.eks. kålbowling og rosenkålsstaffet.

Eventyrlige fortællinger

og fortryllende flammer

Vi har flere gange, i samarbejde med scenekunstner Ida Marie Tjalve, haft mulighed for at udfordre og udforske udelivet i den mørke og kolde januar måned – senest i 2018. Her har vi i 14 dage haft et fællesskab omkring bålet, som blev tændt hver dag kl. 7 og slukket, når de sidste børn blev hentet.

Børnene bliver mødt med harmonikaspil og sang og budt på lune drikke, som de kan varme sig ved omkring bålet. I løbet af dagene bliver der lavet billeder på papir og træskiver med oliekridt, krydderrier og kul. Børnene skaber deres egne små fantasifigurer af kogler, pinde, ler og andre naturmaterialer og arbejder med historiefortælling på ture i nærmiljøet, hvor de små fantasifigurer bliver ”sat fri” i parken, i lunden og i mosen. Børnene bliver inspireret til historiefortælling af Ida Marie Tjalves bordteater om ”prinsessen på ærten” og ”Stadsmusikanterne fra Bremen”.

​Affaldstema

Vi har et tilbagevendende 14-dages projekt omkring affald og genbrug

og deltager i den forbindelse i Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling. Det er forskelligt fra år til år, hvad vi fokuserer på i temaugerne. Denne gang var alle grupper på ture i nærmiljøet for at samle affald – nogle med affaldssorteringsvognen. Vi legede affaldssorteringslege med ”Skovsvinet” og byggede en stor by af affald, hvor børnene havde brugt emballage og rengjort affald med hjemmefra, som de omdannede til huse, biler, både og butikker til byen, ligesom der af affald blev lavet beboere til byen i form af ’rullinger’.

BØRN OG MILJØ

Skovvej 2 | 2820 Gentofte

CVR: 24191230

Kontakt

Åbningstider

Om børnehuset

​Vi er certificeret Friluftsinstitution i 2018 af skovskolen og Vends Motorik-og naturskole – og her Friluftsrådets

Blå Spring-Ud-I-Naturen-Flag.